Tahinle çeşitli hamur tatlıları yapılabilir, bunlardan bazıları şunlardır: 1. Tahinli Kurabiye: Tam buğday unu, tahin, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin ile hazırlanır. 2. Tahinli Cevizli Kek: Tahin, şeker, sıvı yağ, süt, yumurta, tam buğday unu, kabartma tozu ve ceviz içi ile yapılır. 3. Tahinli Muhallebi: Süt, şeker, nişasta ve vanilin karıştırılıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır, ardından tahin eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. 4. Tahinli Helva: Tahin, şeker ve su karıştırılıp karamel kıvamına gelene kadar pişirilir, ayrı bir tavada irmik ve sıvı yağ kavrulur, karamelize olan tahin karışımı irmiğe ekleyip iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. 5. Tahinli Katmer: İnce açılmış hamurun içine bolca tahin ve pekmez sürülerek hazırlanır.