Tavuk satırı yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg tavuk göğsü; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı toz sarımsak; 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1 tatlı kaşığı yoğurt (isteğe bağlı); Şişler (metal veya bambu). Hazırlanışı: 1. Tavuk etini hazırlama: Tavuk göğsünü yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın ve ince şeritler halinde doğrayın. 2. Marinasyon işlemi: Bir kapta zeytinyağını, tuzu, karabiberi, pul biberi, kimyonu, toz sarımsağı ve limon suyunu karıştırın. 3. Şişlere dizme: Dinlenmiş tavuk şeritlerini şişlere dizin. 4. Pişirme işlemi: Tavuk satırı en iyi mangalda pişirilir. 5. Servis: Tavuk satırı piştikten sonra, sıcak olarak servis edilmelidir.