Buradasın
En güzel kuşbaşılı pidenin sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşılı pidenin sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 400 gram minik doğranmış et 2
- 3 adet soğan 2
- 4 diş sarımsak 2
- 4 tane sivri biber 2
- 2 tane domates 2
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- 1 yemek kaşığı salça 2
- 1/2 demet maydanoz 2
- Tuz, pul biber, karabiber 2
Hazırlanışı:
- Etleri kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin 24.
- Suyunu çekmişse, pişene kadar yavaş yavaş su ilave edin 2.
- Pişen ete sıvı yağ, minik doğranmış soğan, sarımsak ve sivri biber ekleyin 2.
- Salça, tuz ve baharatları atıp sebzeleri fazla pişirmeden diriliği gidince altını kapatıp ılımaya bırakın 2.
- Domateslerin kabuğunu soyup minik doğrayın ve suyuyla birlikte harca ilave edin 2.
- Maydanozu ince kıyıp onu da ekleyip soğumaya bırakın 2.
Bu sos, hazırladığınız kuşbaşılı pide harcının üzerine eklenerek servis edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: