Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu dilim çikolatayı eritmek için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Benmari Usulü: Bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın 13. Üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin ve küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı bu kaba koyun 13. Suyun çikolataya temas etmemesine dikkat ederek, çikolatayı yavaş yavaş karıştırarak eritin 13.
- Mikrodalga Fırını: Çikolatayı küçük parçalara bölüp mikrodalga fırına uygun bir kaba koyun 13. Orta güç seviyesinde 15 saniyede bir çıkarıp karıştırarak eritin 1. Çikolata tamamen eriyip parlak bir sos kıvamına geldikten sonra fırından çıkarın 1.
- Süt ve Tereyağı ile: Benmari usulü veya mikrodalga fırında erittiğiniz çikolatanın içine istediğiniz kıvama bağlı olarak süt ve yaklaşık bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin 1. Bu şekilde çikolata sosu, tereyağı sayesinde daha parlak ve sütten dolayı da daha sıvı hale gelir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: