Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Napoli pizzasını diğer pizza çeşitlerinden ayıran bazı farklar şunlardır:
- Hamur: Napoli pizzasının hamuru, özel bir buğday unu, su, tuz ve maya karışımından hazırlanır ve elle açılır 12. Hamur, oldukça ince tutulur, bu sayede pizza fırında kısa sürede pişer ve kenarları kabarık, içi yumuşak bir kıvam alır 12.
- Malzemeler: Geleneksel Napoli pizzasında domates, mozzarella peyniri, fesleğen ve zeytinyağı kullanılır 12. Farklı peynirler, sebzeler veya soslar eklemek, Napoli pizzasının orijinalliğini bozar 2.
- Pişirme: Napoli pizzası, odun ateşinde çok yüksek sıcaklıkta kısa sürede pişirilir 12. Bu sayede pizza, dışı çıtır, içi yumuşak bir kıvam alır ve malzemelerin lezzetleri daha iyi ortaya çıkar 12.
- Boyut: Napoli pizzası, diğer pizza çeşitlerine göre daha küçüktür ve genellikle tek kişilik olarak servis edilir 2.
- UNESCO Mirası: Napoli pizzasının özgünlüğü ve kültürel önemi, UNESCO tarafından 2017 yılında "somut olmayan kültürel miras" olarak kabul edilmiştir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: