Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızarmış piliç, çeşitli soslarla marine edilebilir. İşte bazı öneriler:
- Asya Usulü Zencefil Marinesi: 1/4 bardak soya sosu, 1 çorba kaşığı susam yağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı zencefil ve 1/2 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1.
- Akdeniz Usulü Yoğurt Marinesi: 1/3 bardak kaymaksız yoğurt, 2 çorba kaşığı kıyılmış yeşil soğan, 2 çorba kaşığı öğütülmüş badem, 1/2 çay kaşığı kişniş ve 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1.
- Ballı Hardallı Marine: 2 çorba kaşığı hazır hardal, 1/4 bardak soya sosu, 4 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı limon suyu 1.
- Narenciyeli Otlu Marine: 1/4 bardak zeytinyağı, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1/2 çay kaşığı biberiye ve 1/2 çay kaşığı kekik 1.
Ayrıca, barbekü sosu ve acı sos gibi popüler soslar da piliç marinasyonu için kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: