Tam ekmek içine ne kadar kaşar konulacağına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kaşarlı ekmek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: 1 adet ekmek; 1 su bardağı kaşar peyniri; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tereyağı; pul biber; 2 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Ekmekleri kare kare, tabanına kadar olmamak üzere kesin. 2. Kaşar peynirini rendeleyin ve sarımsakları ezin. 3. Zeytinyağı, kaşar peyniri, sarımsak ve pul biberi karıştırıp ekmeklerin arasına doldurun. 4. Tereyağını küçük küçük kesip ara ara üzerine koyun, isterseniz eritip peynire de karıştırabilirsiniz. 5. Ekmeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika, kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin. Bayat ekmek kullanılması durumunda, ekmek daha fazla kıtırlayacaktır.