Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lor peyniri yapmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır:
- Yemek.com'da yer alan tarife göre:
- 2 kg çiğ sütü tencereye alıp ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın 1.
- Kaynamaya başlayınca 3-4 yemek kaşığı limon suyu ekleyin 1.
- Süt yavaş yavaş kesilmeye başlayacaktır, hafif hafif karıştırın 1.
- Lorların altında sarı su berrak bir su belirmeye başlayınca ocağın altını kapatın 1.
- Lorları dilerseniz kevgirle alın ve süzgeçte suyunu süzün 1.
- İçerisine tuz ekleyebilirsiniz 1.
- Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarife göre:
- 2 litre çiğ sütü tencereye alıp kaynamaya bırakın 2.
- Kaynayan sütün içerisine 1 adet limon suyu (4 yemek kaşığı) ilave edin 2.
- Limon suyunu ekledikten sonra süt kesilmeye başlayacaktır, hafif hafif karıştırmaya devam edin 2.
- Peynirin altındaki süt sarı berrak bir renk alana kadar yaklaşık 7-8 dakika kaynatın 2.
- Tencereyi ocaktan alın ve bir tel süzgeç ya da temiz bir bez üzerine boşaltın 2.
- Süzgeçte kalan lor peynirlerin üzerine tahta bir kaşıkla bastırarak suyunun süzülmesini sağlayın 2.
- İçerisine isteğe bağlı tuz ekleyin ve karıştırın 2.
Lor peyniri yaparken, çiğ süt kullanılıyorsa kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kaynatılması önerilir 2. Bu şekilde sütteki zararlı mikroplar kırılacaktır 2.
Lor peyniri tarifi ve yapım yöntemleri hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları da inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: