Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Yapıpmak" kelimesi yerine "kuymak" tarifi kastedilmiş olabilir. İşte kuymak yapmanın adımları:
Malzemeler:
- 400 gram mıhlamalı peynir (çeçil ya da kaşar da olabilir) 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu 1
- 1 su bardağı su 12
- Tuz 1
Yapılışı:
- Yöresel kuymak için uygun olan peyniri küçük parçalara ayırın ve suda bekletin 1.
- Tereyağını eritip, iyice eridikten sonra içine mısır ununu ekleyin 12.
- Tereyağı ve mısır unu kızarıncaya kadar kavurun 12.
- Suda bekleyen peyniri, suyuyla birlikte mısır ununa ekleyin 1.
- Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak peynir eriyene kadar kavurun 1. Kıvam yoğunlaşırsa soğuk su ilave edip karıştırmaya devam edin 1.
- Eriyen peynir uzamaya başlayıp tereyağı peynirin üzerine çıkana kadar karıştırın 1.
- Tereyağı mısır ununun üzerini kaplayınca, peynir tuzsuz ise tuz ekleyip karıştırın 1.
- Peynir eriyip yukarıya doğru kopmadan uzatıldığında kuymak hazırdır 1. Sıcak sıcak tavada ve mısır ekmeği ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: