Tulum Peynirli ve Cevizli Salata Tarifi: Malzemeler: 1 küçük boy mor lahana; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay bardağı elma sirkesi; 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 demet dereotu; 100 gram tulum peyniri; 2 avuç ceviz. Hazırlanışı: 1. Mor lahanayı ince ince doğrayıp tuz ve elma sirkesiyle ovun. 2. 10 dakika dinlendirip ince kıyım dereotu ve zeytinyağı ile harmanlayın. 3. Salatayı servis kasesine alın. 4. Üzerine tulum peyniri parçaları, iri parçalar halinde ceviz parçaları ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Alternatif Tarifler: Cevizli ve Tulum Peynirli Salata: Yedikule marul, lolorosso, domates, salatalık, sivri biber, kurutulmuş domates, kızarmış ekmek dilimleri ile süslenebilir. Cevizli, Tulum Peynirli Salata: Maydanoz, dereotu, yeşil soğan, hardal ve ılık su eklenerek yapılabilir.