Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahsildaroğlu Ezine Peyniri, kalite ve hijyen standartlarına uygun olarak üretilen bir peynir çeşididir 12.
Peynirin üretim süreci şu şekilde özetlenebilir:
- Süt Toplama: Hijyenik olarak çeşitli bölgelerde bulunan süt toplama merkezlerinde sütler toplanır 1.
- Soğutma ve Taşıma: Soğutma tanklarında soğutularak soğuk zincir kırılmadan fabrikaya taşınır 1.
- Üretim: Çanakkale'deki modern ve hijyenik fabrikada, pastörize edilmeden, günlük 300 ton süt işlenerek peynir üretilir 12.
- Olgunlaştırma: Peynirler, en az 9-12 ay bekletilerek olgunlaştırılır 2.
Ayrıca, Tahsildaroğlu, TBMM Üstün Kalite Ödülüne de sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: