Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam ekmek içine ne kadar kaşar konulacağına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kaşarlı ekmek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 adet ekmek 14;
- 1 su bardağı kaşar peyniri 14;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 14;
- pul biber 1;
- 2 diş sarımsak 14.
Yapılışı:
- Ekmekleri kare kare, tabanına kadar olmamak üzere kesin 1.
- Kaşar peynirini rendeleyin ve sarımsakları ezin 1.
- Zeytinyağı, kaşar peyniri, sarımsak ve pul biberi karıştırıp ekmeklerin arasına doldurun 1.
- Tereyağını küçük küçük kesip ara ara üzerine koyun, isterseniz eritip peynire de karıştırabilirsiniz 1.
- Ekmeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika, kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin 1.
Bayat ekmek kullanılması durumunda, ekmek daha fazla kıtırlayacaktır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: