Yoğurtlu makarna sosu için gerekli malzemeler: 250 gram makarna; 1 kase yoğurt; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Bir tencerede su kaynatın ve makarnaları ilave edin. 2. Bir sosluk ya da tavaya sıvı yağı alın, üzerine salçayı ilave edin. 3. Yoğurdu bir kaseye alın ve çırpın. 4. Makarnaları süzün. 5. Tabağa önce makarna, ardından yoğurdu ekleyin. Alternatif bir tarif: 1 paket kelebek makarna; 4 diş sarımsak; 3 su bardağı yoğurt; Tuz, kuru nane; Sıvı yağ, tereyağı. Sosu için: 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası; 1 adet domates rendesi; Sıvı yağ, tuz. Yapılışı: 1. Makarnaları haşlayın. 2. Bu arada, sarımsakları tuzlayıp ezin, üzerine yoğurt ekleyin ve kıvamına göre 1 çay bardağı su ilave edin. 3. Küçük bir teflonda sıvı yağ, salça ve domates rendesini soteleyin. 4. Makarna haşlanınca süzün. 5. Tencereye sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyip, yağ kızınca içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber serpin. 6. Yağ ile harmanlanan makarnaların üzerine yoğurt karışımını ilave edin ve ocağı kapatın. 7. Tabağa alıp, üzerine domates sosuyla süsleyin ve kuru nane ile servis yapın.