Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu makarna sosu için gerekli malzemeler:
- 250 gram makarna 1;
- 1 kase yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Bir tencerede su kaynatın ve makarnaları ilave edin 1. 12-13 dakika haşlayın 1.
- Bir sosluk ya da tavaya sıvı yağı alın, üzerine salçayı ilave edin 1. Üzerine nane, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin 1. 1 dakika pişirin 1.
- Yoğurdu bir kaseye alın ve çırpın 1.
- Makarnaları süzün 1.
- Tabağa önce makarna, ardından yoğurdu ekleyin 1. Üzerine sostan gezdirin 1.
Alternatif bir tarif:
- 1 paket kelebek makarna 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 3 su bardağı yoğurt 2;
- Tuz, kuru nane 2;
- Sıvı yağ, tereyağı 2.
Sosu için:
Yapılışı:
- Makarnaları haşlayın 2.
- Bu arada, sarımsakları tuzlayıp ezin, üzerine yoğurt ekleyin ve kıvamına göre 1 çay bardağı su ilave edin 2.
- Küçük bir teflonda sıvı yağ, salça ve domates rendesini soteleyin 2.
- Makarna haşlanınca süzün 2.
- Tencereye sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyip, yağ kızınca içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber serpin 2. Ardından makarnaları ekleyin 2.
- Yağ ile harmanlanan makarnaların üzerine yoğurt karışımını ilave edin ve ocağı kapatın 2.
- Tabağa alıp, üzerine domates sosuyla süsleyin ve kuru nane ile servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: