4 malzemeli makarna sosu için aşağıdaki tariflerden birini deneyebilirsiniz: 1. Alfredo Sosu: - Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı haşlanmış makarna suyu, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 200 gram krema, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: Tereyağını sos tavasında eritin, parmesan peyniri, krema ve makarna suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kıvam alınca makarnaya ilave edin. 2. Pesto Sosu: - Malzemeler: 2 demet fesleğen, 3 diş sarımsak, 100 gr çam fıstığı, 2 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: Çam fıstıklarını tavada kavurun, fesleğeni ince kıyın, sarımsak ve fıstıkları blenderda püre haline getirin, parmesan ve zeytinyağını ekleyip kıvam almasını sağlayın. 3. Mac and Cheese Sosu: - Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 200 gr krema, 150 gr cheddar peyniri, 100 gr labne, 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 2 çay kaşığı karabiber. - Yapılışı: Tereyağını geniş bir tencerede eritin, üzerine karabiber ekleyip kavurun, kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin, sırasıyla cheddar peyniri, labne ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın, makarnaya ekleyerek pişirin. 4. Bolonez Sosu: - Malzemeler: 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 adet kereviz, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 700 gr kıyma, 1 su bardağı domates püresi, 1 yemek kaşığı salça, makarna suyu veya et suyu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: Zeytinyağını tencereye alıp kızdırın, havucu küp küp doğrayıp ekleyin, ardından soğan ve kerevizi doğrayıp tencereye alın, kıymayı ekleyip karıştırın, kapak kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin, salça ve domates püresini ekleyip karıştırın, varsa et suyu yoksa makarna suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyip sosu karıştırın