İtalya'nın en meşhur makarnası konusunda kesin bir görüş yoktur, ancak Fettucini Alfredo, Lazanya, Tortellini ve Risotto gibi makarna türleri oldukça ünlüdür. Fettucini Alfredo: 20. yüzyılın başında Roma'da bir restoranda ortaya çıkan bu makarna, tereyağı, parmesan, tavuk göğsü, mantar ve krema ile hazırlanır. Lazanya: İtalya'nın Bologna şehrinde ortaya çıkan bu yemek, kıyma, soğan, domates, domates salçası ve özel hamurdan hazırlanan bir makarna yemeğidir. Tortellini: Yumurtalı makarnalar arasında yer alan bu makarna, dolgulu bir yapıya sahiptir ve genellikle parmesan, pancetta, sığır eti, dana eti, domuz eti, prosciutto ve mortadella ile yapılır. Risotto: Kuzey İtalya'nın gözde lezzetlerinden olan bu yemek, özel bir pirinç kullanılarak sebze, safran, bal kabağı, karides, deniz ürünü ve et gibi çeşitli malzemelerle yapılır.