Buradasın
Gluten hassasiyeti olanlar hangi makarnayı yemeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Önerilen glutensiz makarna çeşitleri:
- Pirinç ve mısır unu bazlı makarnalar: Tat ve görünüm olarak buğday unu bazlı makarnalara yakındır, ancak besleyiciliği biraz daha düşüktür 1.
- Karabuğday unu bazlı makarnalar: Yüksek besleyici içeriğe sahiptir ve bağırsak sağlığını korumak için tercih edilebilir 14.
- Kinoa, darı, sorgum unu, teff unu bazlı makarnalar: İkili kombinasyonlarla pişirilerek kendi damak tadına uygun makarnalar yapılabilir 1.
- Bakliyat unu bazlı makarnalar: Nohut, mercimek, bezelye gibi gluten içermeyen bakliyatlardan yapılan makarnalar 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: