Buradasın
Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket penne makarna (250 gr) 1;
- sıcak su 1;
- 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna) 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 400 gr mantar 1;
- 200 ml krema 1;
- yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1.
Yapılışı:
- Kaynar suya tuz ve penne makarnayı ilave edin, ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakın 1.
- Bu arada soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayın 1.
- Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın 1.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtın 1.
- Doğradığınız soğanları tavaya alarak soteleyin, ardından mantarları ilave edip sotelemeye devam edin 1.
- Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin 1.
- Haşlanan makarnayı kontrol edip ocaktan alın, suyunu süzün 1.
- Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin, birkaç dakika karıştırın 1.
- Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnayı da sosa ilave edin, sos ve makarna bütünleşene kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: