Buradasın
Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket makarna 1;
- 400 gr mantar 1;
- 2 paket krema 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Karabiber 1;
- Tuz 1;
- Fesleğen (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Makarnayı haşlayın 1.
- Mantarları dilimleyip tereyağını bir tavaya koyarak eritin 1.
- İnce ince dilimlediğiniz sarımsakları tereyağına ilave edip soteleyin 1.
- Mantarları tencereye ekleyip pişirmeye başlayın 1.
- Daha sonra krema, tuz ve karabiberi ekleyin 1.
- Son olarak haşladığınız makarnayı ilave ederek sosla birlikte özleşmesini sağlayarak pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
- Yarım paket makarnayı 5-7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün 2.
- Bir tavaya tere yağını eritin 2.
- İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteleyin 2.
- Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve ince ince dilimleyin 2.
- Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin 2.
- Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin, üzerine karabiber çekin ve krema çekene kadar kısık ateşte pişirin 2.
- Taze kekik yapraklarını ekleyip ocaktan alın 2.
- Makarnayı tavaya ilave edip kremalı mantar sosuyla karıştırın 2.
- Sıcak olarak servis tabağına alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: