Buradasın
Kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı tavuklu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram penne makarna 1;
- 2 adet tavuk göğsü (yemeklik doğranmış) 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 paket sıvı krema (200 ml) 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 2 dal dereotu (ince kıyılmış) 1.
Yapılışı:
- Bol tuzlu suda makarnaları haşlayın, güzelce süzün 1.
- Tavaya yağı ekleyin, tavukları ilave edin ve kızartın 1.
- Kızaran tavukların üzerine kremayı ilave edin, karıştırın 1.
- Makarnaları ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Tavukları tavaya attığınızda yüksek ateşte kızartarak mühürlemek, tavukların sulu ve yumuşak kalmasını sağlar 1.
- Krema fazla yoğun olduysa biraz makarna suyu ekleyerek açabilirsiniz 1.
- Servis sırasında taze fesleğen, maydanoz veya rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz 15.
Kalori bilgisi: 1 kişi için 785 kcal 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: