Buradasın
Kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı tavuklu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yarım paket makarnayı haşlayın, üzerine çok az tuz atmayı unutmayın 1.
- Geniş bir tavaya 1/2 paket krema koyup eritin 1.
- Üzerine tiftik tiftik edilmiş haşlanmış tavuk etlerini ekleyin ve bir müddet kavurun 1.
- Haşlanmış olan makarna suyunu süzüp tencereye alın 1.
- Üzerine hazırladığınız kremalı tavuk parçalarını ilave edip güzelce karıştırın 1.
- Kremalı tavuklu makarnayı servis tabağına alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir tarif:
- 500 gram penne makarna 2;
- 2 adet tavuk göğsü (yemeklik doğranmış) 2;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 paket sıvı krema (200 ml) 2;
- 1,5 çay kaşığı tuz 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
- Bol tuzlu suda makarnaları haşlayın, güzelce süzün 2.
- Tavaya yağı ekleyin, tavukları ilave edin ve kızartın 2.
- Kızaran tavukların üzerine kremayı ilave edin, karıştırın 2.
- Makarnaları ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin 2.
- Kremalı tavuklu makarna hazır, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: