Ballı limon yapmak için iki farklı tarif önerilebilir: 1. Ballı Limonlu Nane Şerbeti Tarifi: - Malzemeler: 10 adet limon, 1 su bardağı toz şeker, 2 demet nane, 12 su bardağı su, 1 çay bardağı bal, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı karabiber. - Yapılışı: 1. Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. 2. Limon kabuğu ve toz şekeri iyice ovalayıp bir gece buzdolabında dinlendirin. 3. Yıkanmış naneyi tencereye alın, üzerine su ekleyip rengi çıkana dek kaynatın. 4. Ocaktan alıp suyunu süzün, nane suyu, limon kabuğu, limon suyu, bal, zencefil ve karabiberi ekleyip toz şeker eriyene dek karıştırın. 5. Karışımı tülbentten geçirip kapaklı cam bir sürahiye alın, ılık şerbeti buzdolabına yerleştirip soğumaya bırakın. 6. Arzuya göre nane ve limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın. 2. Zencefilli Ballı Limon Tarifi: - Malzemeler: 1 adet limon, 1 adet taze zencefil (limon büyüklüğünde), 1 su bardağı bal, 1-2 adet çubuk tarçın. - Yapılışı: 1. Limonun kabuklarını hafif soyup rondoya atın. 2. Zencefillin kabuklarını soyup birkaç parçaya bölüp ikisini de rondoya çekip karıştırın. 3. Karışımı kavanoza koyup üzerini bal ile doldurun ve çubuk tarçını ekleyin. 4. 1 gün buzdolabında beklettikten sonra kullanabilirsiniz.