Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limonlu rulo pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 1;
- 200 gr. toz şeker 1;
- Yarım limonun suyu 1;
- 1 adet limon kabuğu rendesi 1;
- 3 çay bardağı un 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Kreması için:
- 750 ml. süt 1;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 adet limon kabuğu rendesi 1;
- Yarım limon suyu 1;
- Yarım çay bardağı nişasta 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2 tatlı kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Bir kabın içine yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice çırpın 1.
- Üzerine limon suyunu, limon kabuğu rendesini, vanilini ve ununu ekleyip malzemeleri yeniden çırpın 1.
- Bu karışımı yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye döküp yayılmasını sağlayın 1.
- Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika kadar piştikten sonra keki rulo yapıp soğumaya bırakın 1.
- Kreması için bir tencerenin içine süt, toz şeker, limon suyu, nişasta ve limon kabuğu rendesini atıp karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin 1.
- Kıvam aldığında üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserden geçirin 1.
- Son olarak soğuyan rulonuzu yağlı kağıda serin ve limonlu kremanızı kekin üzerine dökün 1.
- Düzgün şekilde rulo yaptıktan sonra servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: