Sucuklu kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye; yarım kangal sucuk; 1 adet soğan; 1 yemek kaşığı salça; yarım çay bardağı zeytinyağı; tuz; karabiber. Yapılışı: 1. Kuru fasulyeyi geceden ılık su içinde ıslatın. 2. Şişen kuru fasulyeleri haşlayıp, suyunu süzün. 3. Bir tencereye zeytinyağ ve ince ince doğranmış soğanı ekleyip, kavurun. 4. Soğanlar hafif pembeleşince, üzerine küp küp ya da halka halka kestiğiniz sucukları ekleyip, kavurmaya devam edin. 5. Salçayı da ilave edip, 5 dakika daha kavurun. 6. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra haşlanmış fasulyeleri katın. 7. Fasulyeleri bir kere karıştırıp, üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. 8. Geleneksel kuru fasulyeyi kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ayrıca, güveçte simitli sucuklu kuru fasulye tarifi de mevcuttur: 1. Güveçi ocağa alın, zeytinyağı ekleyin ardından soğan ve biberleri ekleyin yumuşayana kadar kavurun. 2. Salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. 3. Daha sonra sucukları ilave edin kavurun ardından su ve kuru fasulyeleri ekleyin. 4. Baharatlandırın, tereyağı ve acı biberi ekleyin orta ateşte pişirin. 5. Kuru fasulye pişince simitleri etrafına dizin, güvecin kapatıp demlenmeye bırakın.