Buradasın
Arnavut böreği içinde kuru fasulye nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut böreği içinde kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 13;
- 4 adet yufka 13;
- 1 adet soğan 13;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 1 tatlı kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı karabiber 13;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 13;
- 1 adet yumurta (üzeri için) 1;
- Susam (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Kuru fasulyenin hazırlanması: Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin 13. Ertesi gün, suyu süzerek taze su ile haşlayın 13. Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın ve süzün 13.
- İç harcın hazırlanması: Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 13. Haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin ve tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırın 13. Karışımı birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın 13.
- Böreğin hazırlanması: Yufkaları tezgaha serin 13. İlk yufkanın üzerine zeytinyağı sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin 13. İkinci yufkanın üzerine de yağ sürün 13. Üçüncü yufkayı koyduktan sonra, ortasına hazırladığınız iç harcı yerleştirin 13. Yufkaları dikkatlice kenarlarından kapatın ve börek şekli verin 13.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar pişirin 13. Fırından çıkarınca, üzerine çırpılmış yumurta sürerek daha güzel bir renk almasını sağlayabilirsiniz 13. İsteğe bağlı olarak, üzerine susam serpiştirebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: