Buradasın
Kuru fasulye düdüklüde helmelendirme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulyeyi düdüklü tencerede helmelendirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Fasulyelerin Hazırlanması: 2 su bardağı kuru fasulye bir gece önceden ıslatılmalıdır 12.
- Tencereye Yerleştirme: Islatılmış fasulyeler süzülüp yıkandıktan sonra düdüklü tencereye konulmalı ve üzerine 4,5 su bardağı sıcak su eklenmelidir 2.
- Kavurma: Bir adet kuru soğan yemeklik doğranıp tenceredeki suya eklenerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulmalıdır 1.
- Salça ve Baharat Eklenmesi: 1 yemek kaşığı salça ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip salçanın kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilmelidir 1.
- Pişirme: Tencerenin kapağı kapatılıp harlı ateşte buhar çıkıncaya kadar pişirilmelidir 12. Buhar çıkınca ateş kısılıp 15 dakika daha pişirilmelidir 12. Süre, fasulyenin cinsine göre değişebilir.
- Servis: Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra düdüklünün altı kapatılıp buhar tamamen çıkınca kapak açılarak servis yapılabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: