Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye, çömlekte pişirilecekse, ıslatılmış ve süzülmüş hali ile pişirme aşamasında çömleğe eklenir 4.
Çömlekte kuru fasulye pişirmek için gerekli adımlar şu şekildedir:
- Yağ ve soğanı soteleme: Çömlek içine zeytinyağı veya tereyağı eklenir, doğranan soğanlar pembeleşene kadar kavrulur 4.
- Sarımsak ve biberi ekleme: Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsak ve biber eklenir, birkaç dakika daha sotelenir 4.
- Domatesleri ekleme: Doğranmış domatesler veya domates salçası eklenir, domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirilir 4.
- Kuru fasulyeleri ve baharatları ekleme: Islanmış ve süzülmüş kuru fasulye, tuz, karabiber ve pul biber eklenir 4.
- Su ekleme ve pişirme: 4-5 su bardağı su veya et suyu eklenir, çömlek kapatılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-3 saat pişirilir 4.
Ayrıca, bazı tariflerde kuru fasulye, süt ile de ıslatılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: