Buradasın
Güvecin içine ne kadar su konur kuru fasulye?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güveçte kuru fasulye yaparken, fasulyelerin üstünü en az 4 parmak geçecek şekilde ılık su konulmalıdır 1.
Ayrıca, tencerede pişirmeye devam edilecekse, kısık ateşte pişirilmelidir 1. Fırında pişirilecekse, güvecin suyu döküldükten sonra, güvecin üzeri önce fırın kağıdı, sonra da folyo ile hava almayacak şekilde kapatılmalıdır 1. Önceden yaklaşık 200 derecede ısıtılmış fırının alt kısmına konulmalı ve fasulyeler yumuşacık olana kadar pişirilmelidir 1.
Su miktarı, kullanılan fasulye ve güveçin boyutuna göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: