Vişne soslu tart kek yapımı için gerekli malzemeler: Kek için: 2 adet yumurta, 5 yemek kaşığı şeker, 1,5 su bardağı un, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 5 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu, vanilya, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt. Vişneli sos için: 3 su bardağı vişne suyu, 3,5 yemek kaşığı nişasta, isteğe bağlı bir miktar şeker. Yapılışı: 1. İlk olarak vişneli sosu hazırlayın: vişne suyunu şeker ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 2. Krem şantiyi çırpın ve dolapta bekletin. 3. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. 4. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. 5. Tart kalıbını yağlayıp unlayın ve kek hamurunu ekleyip 170°C dereceli fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin. 6. Kek piştikten sonra ters çevirin ve yarım su bardağı sütle ıslatın. 7. Üzerine şantiyi sürün ve vişneli sosu da dökün. 8. Buzdolabında beklettikten sonra servis edin.