Çaylı ve kakaolu kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1,5 su bardağı ılık siyah çay demi; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya küp küp doğranmış kayısı (isteğe bağlı); 1 yemek kaşığı kakao; 2 tatlı kaşığı tarçın; 3 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. Un, tarçın, kakao ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. 2. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir kabın içinde çırparak karıştırın. 3. İçine çay ve sıvı yağ ekleyin. 4. Unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 5. 170 derece fırında pişirin. Alternatif tarif: 250 gr tereyağı, oda ısısında; 2 su bardağı toz şeker; 1 portakal kabuğu, rendelenmiş; 4 orta boy yumurta; 1 su bardağı demlenmiş çay; 3 su bardağı un; 2 yemek kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 1 çay kaşığı karbonat. Yapılışı: 1. Kek kalıbına tereyağı sürüp un serpin ve hazır bekletin. 2. Fırını 175 derece ısıya ayarlayın. 3. Tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın. 4. Yumurtaları birer birer ekleyerek 3-4 dakika daha çırpın. 5. Çayı ilave edin ve karıştırın. 6. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı harmanlayıp eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. 7. 2-3 dakika daha çırptıktan sonra kalıba boşaltın. 8. Isınmış fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin. 9. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. 10. Fırından aldıktan 10