• Buradasın

    Kakaolu keke ne kadar kakao konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kakaolu kek yapımında 3 yemek kaşığı kakao kullanılması önerilir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    3 malzemeli kakaolu kek olur mu?

    Evet, 3 malzemeli kakaolu kek yapılabilir. Örneğin, 3 malzemeli kakaolu kek tarifi için gerekli malzemeler: 3 paket kakaolu bisküvi (375 gram); 4 çay bardağı süt; 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Bisküvileri robotta veya ezerek toz haline getirin ve bir karıştırma kabına alın. 2. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 3. Son olarak sütü kontrollü bir şekilde ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın. 4. Karışım yumuşak ve akışkan olana kadar karıştırma işlemine devam edin. 5. Karışımı, hafifçe yağlanmış ufak bir kalıba dökün. 6. Derin bir tencerenin içine bir kase veya derin bir tabak yerleştirin, tencerenin tabanına kalıba değmeyecek kadar sıcak su ekleyip kalıbı kasenin üzerine yerleştirin. 7. Tencerenin üzerine bir bez örtün ve kapağını kapatın. 8. Kısık ateşte 25-30 dakika kek pişene kadar pişirin. 9. Pişen keki tencereden çıkarıp 10-15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. 10. Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı benmaride eritip kekin üzerine döküp servis yapın. Ayrıca, 3 malzemeli kek tariflerine TikTok gibi platformlardan da ulaşılabilir.

    Kekin yumuşak olması için 1 paket kabartma tozuna ne kadar kakao konur?

    Kekin yumuşak olması için 1 paket kabartma tozuna 2 yemek kaşığı kakao eklenmesi önerilir.

    En güzel kakaolu kek nasıl yapılır?

    En güzel kakaolu keki yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: 3 yumurta; 1,5 su bardağı şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 2 su bardağı un; Yarım su bardağı kakao; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. İlk olarak yumurtalarla şekeri iyice çırpın. 2. Ardından üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. 3. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu spatula yardımıyla karıştırarak sıvı malzemelere ekleyin. 4. Kek harcını iyice yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. 5. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 6. Kek kalıbını fırına verip 40-45 dakika kadar pişirin. 7. Fırından çıkarıp biraz soğuyunca keki kalıptan çıkarın. 8. Dilimleyip servis yapın. Kekin üzerine çikolata sosu veya meyveli sos gezdirerek de lezzetini artırabilirsiniz.

    Portakallı ve kakaolu kek nasıl yapılır?

    Portakallı ve kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi; 2 yemek kaşığı kakao; 2 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin. Hazırlanışı: 1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 2. Üzerine sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. 3. Portakal kabuğu rendesini ekleyin. 4. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, sıvı karışıma eleyerek ekleyin. 5. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. 6. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 8. Kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın. 9. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

    Browni hamuruna ne kadar kakao konur?

    Browni hamuruna 4 yemek kaşığı kakao eklenir.

    Kakao yerine çikolata ile kek yapılır mı?

    Evet, kakao yerine çikolata kullanarak kek yapılabilir. Bitter çikolata veya çikolata parçaları, kek, muffin, brownie gibi tariflerde kakao yerine kullanılabilir.

    Çaylı ve kakaolu kek nasıl yapılır?

    Çaylı ve kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler: 2 yumurta; 1,5 su bardağı şeker; 3/4 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı demli çay; 2 yemek kaşığı kakao; 2 su bardağı un (kontrollü); 1 paket kabartma tozu. Yapılışı: 1. Yumurtalar, şekerle köpürünceye kadar çırpılır. 2. Yağ ve çay ilave edildikten sonra elenmiş kakaolu un yavaş yavaş karışıma eklenir. 3. En son kabartma tozu eklenen hamur, yağlanmış kek kalıbına dökülür. 4. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülür, yaklaşık 45 dk kadar kürdanla kontrollü pişirilir (ilk 15 dk fırının kapağı açılmaz!). 5. Fırından çıkan çaylı kakaolu kek, arzuya göre süslenir ve servis edilir.