Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütsüz ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı şeker 15;
- 4 yumurta 15;
- 2,5 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 15;
- 1 su bardağı su 15;
- 3 yemek kaşığı kakao 15;
- 1 paket şekerli vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 15.
Sosu için:
- 1,5 su bardağı su 1;
- yarım su bardağı şeker 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 80 gr bitter çikolata 1.
Yapılışı:
- Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alıp köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpın 1.
- Sıvı yağ ve su ilave edip çırpmaya devam edin 1.
- Elenmiş kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek son kez çırpın 1.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin 1.
- Sosu için toz şeker, sıvı yağ, kakao ve suyu tavaya alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın 1.
- Ocağı kısık ateşe alıp çikolata ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın 1.
- Sos soğuduktan sonra kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökün ve birkaç saat dinlendirin 1.
Notlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: