Sütsüz ıslak kek yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1 su bardağı ayçiçek yağı 2;
- 1 su bardağı un 2;
- 1/2 su bardağı kakao 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilin 2;
- Bir tutam tuz 2.
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker bir kabın içerisinde iyice çırpılır 2.
- Ardından su ve ayçiçek yağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir 2.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuz bir araya getirilir ve iyice karıştırılır 2.
- Kuru karışım, sıvı karışıma yavaşça eklenir ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edilir 2.
- Hazırlanan hamur, yağlanmış bir kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir 2.
- Kek piştikten sonra üzerine dökülecek ıslak sosun hazırlanması için 1 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker ve 1/2 su bardağı kakao bir tencerede kaynatılır 2.
- Kaynadıktan sonra, kekin üzerine dökülerek sosun kekin içine işlemesi sağlanır 2.
- Kekin dinlenmesi için en az 1 saat bekletilmesi önerilir 2.
Sütsüz ıslak kek, dilimlenerek servis edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: