Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade kekten pasta yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Vişne Soslu ve Meyveli Pasta:
- Kek Hamuru: Yumurta ve şeker çırpılır, süt ve sıvı yağ eklenir, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır 1. Tart kek kalıbı yağlanır, karışım dökülür ve 160 derecede 35 dakika pişirilir 1.
- Vişne Sosu: Şeker ve mısır nişastası karıştırılır, hazır vişne suyu eklenir ve pişirilir 1. Sıcakken kekin çukur kısmına dökülür 1.
- Süsleme: Kenarlara böğürtlen veya dut dizilir, soğuduktan sonra aralığa Antep fıstığı serpilir 1.
- Çikolatalı Pasta:
- Kek: Yumurta ve şeker çırpılır, süt, sıvı yağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir 3. 180 derece fırında pişirilir 3.
- Krema: Süt, şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede pişirilir, ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve çikolata eklenir 3.
- Süsleme: Kek ikiye bölünür, sütle ıslatılır, krema sürülür ve çikolata serpilir 3.
- Kek Kalıbında Pasta:
- Kek: Yumurta ve şeker çırpılır, süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir 5. Kek kalıbı yağlanır, karışım dökülür ve 180 derece fırında pişirilir 5.
- Krema: Süt, şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede pişirilir, ocaktan alındıktan sonra krem şanti eklenir ve çırpılır 5.
- Süsleme: Kek ikiye bölünür, sütle ıslatılır, krema sıkılır ve süslenir 5.
Sade kekten pasta yaparken, kekin ıslatılması ve krema ile süslenmesi gibi adımlar değişebilir. Tarifler, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre farklılık gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: