• Buradasın

    Hanımeli reçeli ile ne tatlısı yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hanımeli reçeli ile çikolatalı kurabiyeler ve elmalı kekler gibi tatlılar yapılabilir 4.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hanımeli tatlısının içine ne konur?

    Hanımeli tatlısının içine genellikle muhallebi konur. Bunun için gerekli malzemeler: 1 kahve fincanı mısır nişastası; 3 su bardağı süt; 4 yumurta; bir tutam tuz. Ayrıca, hanımeli tatlısının yapımında bisküvi ve krem şanti de kullanılabilir.

    Hanımeli tatlısı nasıl yapılır?

    Hanımeli tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 çay bardağı yoğurt - 2 paket kabartma tozu - Aldığı kadar un - Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su - Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: 1. Geniş bir kaba unu alın ve üzerine kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 2. Ardından yoğurt, yumurta ve sıvıyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 2 beze yapın ve elinizle yuvarlayarak uzatın. 4. Uzattığınız bu iki hamuru birbirine dolayarak burgu yapın ve iki ucundan birleştirip simit şeklini verin. 5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine yumurta sarısı sürün. 6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 7. Pişen hanımeli tatlısını hemen şerbetin içine atın ve 10-15 dakika bekletip çıkarın. 8. Üzerlerini kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyin. Çikolatalı hanımeli pasta yapmak için ise farklı bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: - 2 su bardağı süt - 1 yemek kaşığı nişasta - 1 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı şeker - 2,5 yemek kaşığı kakao - 2 yemek kaşığı tereyağı - Yarım paket vanilya - 2 paket hanımeli bisküvi - 100 gram bitter çikolata Hazırlanışı: 1. Süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. 2. Koyu kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatıp tereyağı, vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. 3. Ilımaya bıraktığınız muhallebiye elinizle parçaladığınız hanımeli bisküvilerini ekleyip hafifçe karıştırın. 4. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya minik porsiyonluk muffin kalıplarına dökerek şekillendirin. 5. Buzdolabında 2-3

    Hanımeli pastası nasıl yapılır?

    Hanımeli pastası yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı süt - 1 yemek kaşığı nişasta - 1 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize göre) - 2,5 yemek kaşığı kakao - 2 yemek kaşığı tereyağı - Yarım paket vanilya - 2 paket hanımeli bisküvi - 100 gram bitter çikolata Yapılışı: 1. Süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. 2. Koyu kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatıp tereyağı, vanilya ve 100 gram çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. 3. Ilımaya bıraktığınız muhallebiye elinizle parçaladığınız hanımeli bisküvilerini ekleyip hafifçe karıştırın. 4. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba veya minik porsiyonluk muffin kalıplarına dökerek şekillendirin. 5. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    Reçelli tatlı nasıl yapılır?

    Reçelli tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Reçelli Pasta Tarifi: - Malzemeler: 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1/2 paket kabartma tozu, 6-7 çorba kaşığı reçel veya marmelat. - Yapılışı: 1. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpın. 2. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. 3. Mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştırın. 4. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. 5. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirin. 6. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye kesin. 7. Pastanın kesik yüzlerine reçel sürüp üst üste oturtun. 8. Pastanın üzerine ve yanlarına fırça yardımı ile reçelin tanesiz kısmından sürerek buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın. 2. Reçelli Milföy Tatlısı Tarifi: - Malzemeler: 8 adet milföy, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı vişne marmeladı. - Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, hafif yumuşamalarını sağlayın. 2. Milföylerin iki tanesinden 6'şar adet şerit kesin. 3. Diğer milföylerin üzerine, çırpılmış yumurta sarısı sürüp, ortalarına vişne marmeladı yerleştirin. 4. Kestiğiniz şeritleri birbirine çapraz olacak şekilde milföyün üzerine yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurlar kızarıncaya dek pişirin. 6. Ilık olarak servis yapın.

    Reçel çeşitleri nelerdir?

    Reçel çeşitleri oldukça çeşitlidir ve bazı örnekler şunlardır: 1. Klasik Reçeller: Vişne, incir, çilek, kayısı, erik. 2. İlginç Reçeller: Patlıcan, nane, acı biber, domates, kamkat. 3. Mevsim Meyvelerinden Reçeller: Ayva, pancar, karpuz kabuğu, yeni dünya. 4. Şeker İlavesiz Reçeller: Şekersiz süt reçeli, taze hurma reçeli. 5. Yöresel Reçeller: Zeytin, bal kabağı.