Buradasın
Vişne soslu tart kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişne soslu tart kek yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: 2 adet yumurta, 5 yemek kaşığı şeker, 1,5 su bardağı un, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 5 yemek kaşığı yoğurt, kabartma tozu, vanilya, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt 1.
- Vişneli sos için: 3 su bardağı vişne suyu, 3,5 yemek kaşığı nişasta, isteğe bağlı bir miktar şeker 1.
Yapılışı:
- İlk olarak vişneli sosu hazırlayın: vişne suyunu şeker ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın 1.
- Krem şantiyi çırpın ve dolapta bekletin 1.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın 2.
- Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve kuru malzemeleri ekleyip karıştırın 2.
- Tart kalıbını yağlayıp unlayın ve kek hamurunu ekleyip 170°C dereceli fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin 2.
- Kek piştikten sonra ters çevirin ve yarım su bardağı sütle ıslatın 1.
- Üzerine şantiyi sürün ve vişneli sosu da dökün 1.
- Buzdolabında beklettikten sonra servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: