En güzel kakaolu kek için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 yumurta; 1,5 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 küçük paket kakao; 1 su bardağı yoğurt; 2 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Toz şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. 3. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpın. 4. Harcı yağlanmış kek kalıbına dökün. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 6. Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletin. 7. Soğuduktan sonra kalıptan ters çevirip çıkarın. Püf noktaları: Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır. Kek kalıbı iyice yağlanmalıdır. Yumurta ve şeker iyi çırpılmalıdır. Un ve diğer toz malzemeler elenerek eklenmelidir. Fırın önceden ısıtılmalıdır. Fırının kapağı ilk 20 dakika açılmamalıdır. Kek, fırından çıkarıldıktan sonra soğuması beklenmelidir.