Karataş kebabı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1 su bardağı süt (ılık) - 2 yemek kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı yaş maya - 2 çay kaşığı tuz - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1/2 çay kaşığı toz tarçın - 1/2 çay kaşığı zerdeçal - 1/2 çay kaşığı yenibahar - 1/2 çay kaşığı havlıcan - 1/2 çay kaşığı zencefil - 8 adet karanfil - 8 adet kakule - 1 yemek kaşığı çörek otu - 1 yemek kaşığı susam - 2,5 su bardağı un İç malzemesi için: - 1 yemek kaşığı susam - 1 yemek kaşığı çörek otu Yapılışı: 1. Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika dinlendirin. 2. Havanda kakule ve karanfili toz haline getirip eleyin. 3. Mayalı karışıma zeytinyağı, tuz, baharatlar, çörek otu ve susamı koyup karıştırın. 4. Karışıma unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun ve 30 dakika üstü örtülü şekilde dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün, her bir parçayı parmak uçlarınızla uzun ve ince bir şekilde genişletip ortasına çörek otu ve susam serptikten sonra kenarlardan ortaya doğru yapıştırıp rulo yapın. 6. Ruloları merdane ile yuvarlak şekilde tatlı tabağı boyutunda açın. 7. Hazırladığınız kebabı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 180 derecelik sıcak, fanlı fırında tabanları iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 8. Fırından çıkan kebabı oda sıcaklığında servis edin.