Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade kebabın içine konan malzemeler kullanılan kebap türüne göre değişiklik gösterebilir.
Sade patlıcan kebabı için:
- 1 kilo patlıcan 1;
- 1 kilo kıyma 1;
- 2 soğan 1;
- karabiber 1;
- tuz 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- pul biber 1;
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı baharat) 1.
Sade kebap için:
- 500 gram kıyma (kuzu veya dana) 23;
- 1 soğan 23;
- 2 diş sarımsak 3;
- tuz, karabiber, pul biber 23;
- zeytinyağı (isteğe bağlı) 3.
Urfa kebabı için:
Mevsiminde, pul biber elde edilen ve yörede "kök biber" denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: