• Buradasın

    Cartlak ve cağırtlak kebabı aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, cartlak ve cağırtlak kebabı aynıdır, çünkü bu iki terim aynı yemeği ifade eder 123.
    Cartlak veya cağırtlak kebabı, kasaplık hayvanların gırtlak, karaciğer, akciğer gibi yerlerinden karışık bir biçimde yapılan bir kebap türüdür 12. Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin yörelerinde hazırlanır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cartlak kebabı hangi yöreye ait?

    Cartlak kebabı, Gaziantep yöresine aittir.

    Cartlak kebapta hangi baharatlar var?

    Cartlak kebabında kullanılan baharatlar şunlardır: Kimyon; Pul biber; Sumak; Nane; Tuz. Ayrıca, bazı tariflerde acı toz biber ve acı pul biber de kullanılabilir.

    Cartlak kebap içinde ne var?

    Cartlak kebabı, genellikle kuzu ciğeri, ciğer yağı ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır. Malzemeler: - 500 gr kuzu ciğeri - 100 gr ciğer yağı - Yeterince tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber Hazırlanışı: 1. Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ve aynı büyüklükte ciğer yağı kesilir. 2. Şişlere 2 parça ciğer, 1 parça yağ, 3 parça ciğer dizilir. 3. Şişlerdeki malzemeler, harı geçmiş kömür ateşinde çevrilerek pişirilir. 4. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber ve kimyon eklenir. 5. Pişen ciğerler tabağa alınır ve üzerine karabiber serpilir.