Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şehzade Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı dana eti 1;
- 5 adet patlıcan 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 adet soğan 1;
- 4-5 adet yeşil biber 1;
- 4-5 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Tuz 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 su bardağı et suyu 1;
- Üzeri için 2 adet domates ve soğan-biber dilimleri 1.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte 10 dakika pişirilir 1.
- Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır ve 20 dakika tuzlu suda bekletilir 1.
- Kızgın yağda kızartılan patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanır 1.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan pembeleşene kadar kavrulur, yeşil biberler eklenir ve sarımsak, baharatlar ilave edilir 1.
- Haşlanan etler eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır 1.
- Toprak kaba kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde alınır, hazırlanan etli karışım eklenerek her yeri eşit olacak şekilde karıştırılır 1.
- Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir 1.
- Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı et suyunda ezilir ve yemeğin üzerine gezdirilir 1.
- 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir 1.
Püf Noktaları:
- Patlıcanların acı olmaması ve renginin kararmaması için tuzlu suda bekletilmelidir 1.
- Patlıcanlar çok fazla kızartılmamalıdır 1.
- Tarif, bir gün önceden hazırlanıp ertesi gün pişirilebilir 1.
- Et suyunun yerine normal su kullanılabilir, etin lezzetini artırmak için baharatlar eklenebilir 1.
- Kuşbaşı et yerine kavurma veya tavuk eti de kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: