Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şehzade Kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti 12
- 2 adet patlıcan 12
- 2 adet patates 12
- 1 adet kuru soğan 12
- 2 adet yeşil biber 12
- 2 adet domates 12
- 3 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12
- 1 su bardağı sıcak su 1
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon 1
- Sıvı yağ (kızartmak için) 1
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın 1. Tuzlu suya koyup 15 dakika bekletin, sonra süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın 1.
- Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın ve fazla yağını süzün 1.
- Tencereye az sıvı yağ ekleyin 1. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Salçayı ekleyin ve 1 su bardağı sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Küp doğranmış domates ve ince doğranmış biberleri ekleyin 1. Baharatları da ilave edip karıştırın 1.
- Kızarmış patlıcan ve patatesleri fırın kabına yerleştirin 1. Üzerine pişirdiğiniz etli harcı yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis yaparak yanında pilav veya yoğurt ile sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: