Buradasın
Karnabahar ve patates fırında nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahar ve patates fırında şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 5-6 adet patates 2;
- 1/4 adet karnabahar 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 yemek kaşığı salça 2;
- Baharatlar 2.
Yapılışı:
- Karnabaharlar çok az haşlanıp suyu süzülür 2.
- Salça, biraz su ve zeytinyağı ile açılıp içine tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır 2.
- Karnabahar ve patatesle salçalı sos karıştırılıp fırın tepsisine dizilir 2.
- 200 derecelik fırında 45 dakika pişirilir 2.
Alternatif bir tarif:
Malzemeler:
- 1 büyük boy karnabahar 3;
- 4 orta-büyük boy patates 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 3.
Yapılışı:
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında, 40-45 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir 3.
Fırında pişirme süresi fırından fırına değişebileceğinden, pişirme sırasında kontrol edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: