Buradasın
Yufkasız karnabahar böreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkasız karnabahar böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 3 yumurta 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 havuç 1;
- İnce doğranmış maydanoz 1;
- 5 yemek kaşığı süt 1;
- Tuz ve karabiber 1.
Yapılışı:
- Orta boy karnabaharı haşlayın 1.
- Haşlanan karnabaharı çatal yardımıyla ezin 1.
- Soğuduktan sonra üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmaya başlayın 1.
- Ardından sıvı yağ, un ve rendelediğiniz havucu ekleyin 1.
- Maydanoz, tuz, karabiber ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra uygun bir tepsiye yağlı kağıt serip karışımı tepsiye yayın 1.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Pişen böreği dilimledikten sonra soğumadan servis edin 1. İsteyenler üzerine sos dökebilir 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: