Buradasın
Beşamel soslu karnabahar fırında nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu karnabahar fırında şu şekilde pişirilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Karnabaharlar küçük parçalara ayrılarak az tuz ile haşlanır 1.
- Beşamel sos için, tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır 1.
- Un ilave edilerek kavrulur 1.
- Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir 1.
- Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır 1.
- Tuz ve karabiber de eklenerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 1.
- 1-2 dk. kaynadıktan sonra, ocaktan alınır 1.
- Suyu süzülen karnabaharlar yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür 1.
- Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra, üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: