• Buradasın

    Karnabahar ile hangi yemekler yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen table displays a vibrant spread of dishes featuring cauliflower—golden gratin bubbling with cheese, crispy fried köfte, a fresh salad drizzled with olive oil, creamy soup in a clay bowl, and roasted florets on a wooden tray, evoking warmth and home-cooked comfort.
    Karnabahar ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır:
    • Karnabahar yemeği 15. Kıyma, havuç veya patates gibi malzemelerle zenginleştirilebilen sulu bir yemektir 5.
    • Karnabahar köftesi 15. Karnabahar mücveri olarak da bilinir 5.
    • Karnabahar kızartması 15. Un, süt ve yumurta ile kızartılır 5.
    • Karnabahar çorbası 23. Ana malzemeleri karnabahar, süt ve soğan olan bir çorbadır 3.
    • Karnabahar graten 23. Kaşar peyniri, süt ve un ile hazırlanan bir yemektir 3.
    • Fırında karnabahar 23. Nar gibi kızarmış karnabahar elde edilen bir tariftir 2.
    • Karnabahar salatası 3. Kapari, havuç ve hardal ile hazırlanan besleyici bir salatadır 3.
    • Karnabahar pizza 3. Labne peyniri, ıspanak ve mantar ile zenginleştirilen bir pizza çeşididir 3.
    • Uzak Doğu usulü karnabahar 3. Susam yağı, soya sosu ve zencefil ile hazırlanan bir yemektir 3.
    Karnabahar ile yapılabilecek daha birçok yemek tarifi bulunmaktadır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karnabahar graten yanına ne gider?

    Karnabahar graten yanına gidebilecek bazı yemek ve lezzetler: Ana yemekler: air fryer'da tavuk baget; kıymalı lazanya; İsveç köftesi; güveçte mantarlı et; patatesli kabak yemeği. Yan lezzetler: garnitürlü pilav; brokoli ve domates soslu makarna; kırmızı lahanalı havuç salatası; nohut salatası; patatesli gül böreği. Çorbalar: düğün çorbası; yayla çorbası. Ayrıca, karnabahar graten menüsünün ardından sütlü Kemalpaşa tatlısı gibi hafif tatlılar da sunulabilir.

    Karnabahar neye iyi gelir?

    Karnabaharın bazı faydaları şunlardır: Sindirim sağlığına destek olur. Kemik sağlığını güçlendirir. Kanser riskini azaltabilir. Kalp sağlığını korur. Bağışıklığı destekler. Detoks etkisi gösterir. Beyin fonksiyonlarını destekler. Karnabahar, bazı kişilerde gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarına yol açabilir.
    A vibrant Turkish kitchen counter displays a colorful array of cauliflower salads—creamy yogurt-mayo, roasted with garlic, mixed with chickpeas and mint, and topped with walnuts—surrounded by fresh ingredients like lemons, olive oil, and herbs.

    Karnabahar ile hangi salatalar yapılır?

    Karnabahar ile yapılabilecek bazı salatalar: Kapari, havuç ve hardal ile karnabahar salatası. Cevizli brokoli ve karnabahar salatası. Kaşık kaşık yediren yoğurtlu karnabahar kavurma. Karnabahar kısırı. Yoğurtlu karnabahar salatası. Ayrıca, karnabahar, maydanoz, mısır ve közlenmiş kırmızı biber ile de salata yapılabilir.
    A rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen holds a golden plate of crispy cauliflower kızartma, surrounded by small bowls of garlic yogurt, steaming lentil soup, and a colorful vegetable bulgur pilaf, with a warm glow from a nearby copper lamp.

    Karnabahar kızartması yanına ne gider?

    Karnabahar kızartmasının yanına şu lezzetler yakışabilir: Yayla çorbası veya mercimek çorbası. Sarımsaklı yoğurt. Salata. Makarna. Klasik köfte. Sebzeli bulgur pilavı. Tavuk şinitzel. Ayrıca, ranch sos veya harissa sos gibi soslar da karnabahar kızartması ile uyumlu olabilir.

    Karnabahar en güzel hangi sebzelerle pişer?

    Karnabaharın en güzel hangi sebzelerle piştiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak karnabaharla birlikte pişirilebilecek bazı sebzeler şunlardır: havuç; patates; brokoli; ıspanak; turp; domates; biber; mantar. Ayrıca, karnabaharla yapılan bazı yemek tarifleri şu şekildedir: karnabahar çorbası; karnabahar graten; karnabahar köftesi; karnabahar püresi; karnabahar salatası; karnabahar kızartması; karnabahar mantısı; karnabahar yemeği.

    Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

    Karnabahar kızartması yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; su; tuz; kızartma için sıvı yağ; sosu için 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sert kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış karnabaharları tencereye koyun, üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyin. 2. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin vermeden haşlayın. 3. Başka bir kapta yumurta, süt ve unu çırpın. 4. Haşlanmış karnabaharları hazırladığınız karışıma teker teker bulayın. 5. Kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartın. 6. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. 7. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Karnabaharı haşlamadan da kızartabilirsiniz, ancak pişme süresi daha uzun olacaktır.

    5 dakikada karnabahar yemeği nasıl yapılır?

    5 dakikada karnabahar yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 2 adet patates; 2 adet havuç; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı salça; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; Pul biber; Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su. 2. Hazırlık: Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri küp küp, havuçları ise yuvarlak doğrayın. 3. Pişirme: Tencereye sıvı yağı alın ve soğanları ekleyip kavurun. Salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun. Karnabahar, patates ve havuçları tencereye ekleyin, et suyunu veya sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tuz ve biraz su ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun! Bu tarif, "İddia ediyorum bundan daha kolay karnabahar tarifi YOK ister çay ister akşam yemeği 5 dakikada" başlıklı YouTube videosuna dayanmaktadır.