Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel karnabahar sosu için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar 12;
- 1 diş sarımsak 2;
- 4 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 1/4 çay kaşığı kaya tuzu 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 tatlı kaşığı nane 2;
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1/4 yemek kaşığı biber salçası 2;
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası 2.
Hazırlanışı:
- Sert kök ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın 2.
- Derin bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın 2.
- Karnabaharları kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayın 2.
- Pişen karnabaharları süzüp soğuması için bir tabağa alın 2.
- Geniş bir kabın içine aldığınız tuz ile soyduğunuz bir diş sarımsağı dövün 2.
- İçine soğuyan karnabaharları ekleyin 2.
- Ardından tüm baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın 2.
- Küçük bir tavaya zeytinyağını alın 2.
- Biber ve domates salçalarını katıp çok az su ilavesiyle karıştırın ve güzel bir sos elde edin 2.
- Sosunuzu karnabahara katıp afiyetle diyet menünüze kazandırın 2.
Karnabahar sosunun en güzel şekilde nasıl hazırlanacağına dair farklı tarifler de bulunabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: