• Buradasın

    En güzel karnabahar sosu nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel karnabahar sosu için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 1 küçük karnabahar 12;
    • 1 diş sarımsak 2;
    • 4 yemek kaşığı yoğurt 2;
    • 1/4 çay kaşığı kaya tuzu 2;
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
    • 1 çay kaşığı kekik 2;
    • 1 tatlı kaşığı nane 2;
    • 1/2 tatlı kaşığı pul biber 2;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 1/4 yemek kaşığı biber salçası 2;
    • 1/2 yemek kaşığı domates salçası 2.
    Hazırlanışı:
    1. Sert kök ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın 2.
    2. Derin bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın 2.
    3. Karnabaharları kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayın 2.
    4. Pişen karnabaharları süzüp soğuması için bir tabağa alın 2.
    5. Geniş bir kabın içine aldığınız tuz ile soyduğunuz bir diş sarımsağı dövün 2.
    6. İçine soğuyan karnabaharları ekleyin 2.
    7. Ardından tüm baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın 2.
    8. Küçük bir tavaya zeytinyağını alın 2.
    9. Biber ve domates salçalarını katıp çok az su ilavesiyle karıştırın ve güzel bir sos elde edin 2.
    10. Sosunuzu karnabahara katıp afiyetle diyet menünüze kazandırın 2.
    Karnabahar sosunun en güzel şekilde nasıl hazırlanacağına dair farklı tarifler de bulunabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karnabahar haşlama suyuna hangi baharatlar konur?

    Karnabahar haşlama suyuna toz biber ve defne yaprağı gibi baharatlar eklenebilir.

    Beşamel soslu tavuklu karnabahar nasıl yapılır?

    Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 500 gram kuşbaşı tavuk eti; 2 orta boy soğan; 1 tatlı kaşığı salça; 2 çay kaşığı karabiber; 1 ince demet maydanoz; tuz; 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı. Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 avuç kaşar rendesi; tuz; çok az karabiber. Üzeri için: 1 çay bardağı kaşar rendesi. Yapılışı: 1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın. 2. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. 3. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, tavuğun suyunu salıp çekene kadar pişirin. 4. Sonrasında salçayı ekleyin ve karıştırın. 5. Kıydığınız maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıp ocaktan alın. 6. Fırın kabınıza karnabaharı yerleştirin. 7. Hazırladığınız tavuk harcını karnabaharın üzerine yayın. 8. Beşamel sosunun hazırlanması; tencereye yağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. 9. Sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırın. 10. Ardından tuz, karabiber ve kaşarı ekleyip ocaktan alın. 11. Sosu bekletmeden tavuklu harcın üzerine gezdirin. 12. Üzerine kaşar serpin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Not: Tarif, 4-6 kişilik olarak belirtilmiştir. Beşamel soslu tavuklu karnabahar yapımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: nefisyemektarifleri.com; youtube.com; sefabdullahusta.com.

    Karnabahar yemeğine hangi baharatlar yakışır?

    Karnabahar yemeğine yakışabilecek bazı baharatlar: Tatlı kırmızı biber; Un (kıvamı koyulaştırmak için); Tuz; Karabiber. Ayrıca, karnabahar yemeklerinde defne yaprağı, kekik, biberiye gibi aromatik otlar ve sarımsak da kullanılabilir. Baharat kullanımı kişisel damak zevkine göre değişiklik gösterebilir.

    Karnabahar ile hangi yemekler yapılır?

    Karnabahar ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: Karnabahar yemeği. Karnabahar köftesi. Karnabahar kızartması. Karnabahar çorbası. Karnabahar graten. Fırında karnabahar. Karnabahar salatası. Karnabahar pizza. Uzak Doğu usulü karnabahar. Karnabahar ile yapılabilecek daha birçok yemek tarifi bulunmaktadır.

    Karnabahar kızartma sosuna ne konur?

    Karnabahar kızartma sosuna konabilecek malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı örnekler: Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi: 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz. Karnabahar Kızartması Tarifi: 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış), 175 gr maden suyu, yarım limon, 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz, kapari. Yoğurtlu Karnabahar Kızartma Tarifi: 1 yarım su bardağı süt, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 3 diş sarımsak. Kızartma harcının pürüzsüz bir kıvam alması için malzemelerin iyice karıştırılması önemlidir.

    Beşamel soslu karnabaharın içine ne konur?

    Beşamel soslu karnabaharın içine domates veya közlenmiş kırmızı biber eklenebilir. Ayrıca, tarifin zenginleştirilmesi için kaşar peyniri, muskat rendesi, sarımsak ve karabiber gibi malzemeler de kullanılabilir.

    Karnabahar en güzel nasıl değerlendirilir?

    Karnabaharı en güzel değerlendirme yöntemlerinden bazıları şunlardır: Fırında karnabahar. Karnabahar graten. Karnabahar köftesi. Karnabahar püresi. Karnabahar çorbası. Karnabaharla yapılabilecek tarifler için yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr gibi siteler ziyaret edilebilir.