Peynirli kabak böreği, genellikle 2 adet yufka kullanılarak yapılır. Malzemeler: 2 adet yufka; 2 adet orta boy kabak (rende); yarım su bardağı süt; 150 gr. otlu peynir; 1 su bardağı lor peyniri. Hazırlanışı: 1. Rendelenmiş kabakların suyu sıkılır. 2. Bir kaseye otlu peynir rendelenir, lor peyniri ufalanır ve ılıyan kabaklar ilave edilip karıştırılır. 3. Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağı çırpılır. 4. Pişirme kabı yağlanır, 1 bütün yufka üzerine serilir. 5. Islanmış yufka parçaları sütlü karışımla ıslatılarak kabakların üzerine yerleştirilir. 6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Peynirli kabak böreği tarifinde farklı yufka türleri de kullanılabilir. Örneğin, 348 takipçiye sahip "Özlemin Hayal Dünyası" adlı kullanıcı, böreğin 1 adet yufka ile yapıldığını belirtmiştir.