• Buradasın

    Sakız kabaklı börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sakız kabaklı börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 5 adet yufka 4
    • 5 adet orta boy sakız kabağı 3
    • 1 demet maydanoz 4
    • 1 su bardağı sıvıyağ 4
    • 3 adet yumurta (1 sarısı üste sürülecek) 4
    • Yeterince tuz ve karabiber 4
    Hazırlanışı:
    1. Sakız kabağını yıkayıp, üzerini hafif kazıyın 4. Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın 4.
    2. Maydanozları ince kıyım doğrayıp, kabakla karıştırın 4.
    3. 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ekleyip, iç harcı hazırlayın 4.
    4. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın, ilk yufkayı düzgünce serip üzerini yağlayın 4.
      1. yufkayı parçalayark serip yağlayın, 3. yufkayı da aynı şekilde yağlayıp iç harcı her tarafa yayın 4.
      1. yufkayı da parçalara ayırıp yağlayın ve son yufkayı böreğin üzerine düzgün bir şekilde serin 4.
    5. Yumurtayı biraz sıvıyağ ile karıştırıp, böreğin üzerine sürüp 200 C'de sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 4.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balkabağını böreğe nasıl lezzetlendirilir?

    Balkabağını böreğe lezzetlendirmek için aşağıdaki malzemeler ve yöntemler kullanılabilir: Malzemeler: 6 adet yufka; 500 gram bal kabağı; 150 gram toz şeker; 2 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış); 3 yemek kaşığı tarçın; 50 mililitre sıvı yağ; 1 su bardağı pudra şekeri. Hazırlanışı: 1. Bal kabağını incecik rendeleyin. 2. Rendelenmiş bal kabağına şekeri, cevizleri ve tarçını ekleyip malzemeleri birbirine yedirmek için iyice karıştırın. 3. Yufkaları ikiye kesip sıvı yağ ile yağlayın. 4. İç harcından koyup rulo yapın. 5. Gül böreği yapar gibi sarın ve tepsinin ortasından kenarlarına doğru yerleştirin. 6. Hazırladığınız böreğin üzerini de sıvı yağ ile yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 7. Fırından aldığınız böreğin üzerini bir fırça yardımı ile hafifçe suyla ıslatın. 8. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

    Börek yaparken yufka yerine ne kullanabilirim?

    Börek yaparken yufka yerine şu malzemeler kullanılabilir: 1. Karnabahar: Rendelenmiş karnabahar, börek harcının ana malzemesi olarak kullanılabilir. 2. Kabak: Rendelenmiş kabak, yufka yerine sağlıklı bir alternatiftir ve böreğe nem ve lezzet katar. 3. Mısır unu: Glütensiz bir alternatif olarak börek hamuru için mısır unu kullanılabilir. 4. Yulaf ezmesi: Börek harcının kıvamını artırmak için yulaf ezmesi eklenebilir. Ayrıca, hazır yufka kullanırken aralarına sürmek için yoğurt, süt, sirke ve soda gibi malzemeler de böreğin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Sakız kabak böreği kaç kat yufka ile yapılır?

    Sakız kabak böreği genellikle 6 kat yufka ile yapılır.

    Balkabaklı börek Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Balkabaklı Börek Tarifi (Arda'nın Mutfağı): Malzemeler: - 500 gr balkabağı - ¾ su bardağı toz şeker - 1 adet çubuk tarçın - 1 avuç ceviz (dövülmüş) - 6 yaprak baklavalık yufka - 100 gr tereyağı - Pudra şekeri Hazırlanışı: 1. Balkabaklarını iri küpler halinde doğrayın. 2. Bir tencereye doğradığınız balkabağı, toz şeker ve çubuk tarçını koyun ve kısık ateşte pişirin. 3. Piştikten sonra çubuk tarçını çıkarın ve harcı ezme aparatıyla veya çatal yardımıyla ezin. 4. İçine dövdüğünüz cevizleri ilave edin ve kenara alıp soğutun. 5. 3 kat yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. 6. En üst katına da tereyağı sürün ve yufkaları ortadan ikiye bölün. 7. Yufkanın kısa kenarına hazırladığınız harçtan yayın ve rulo yapın. 8. 5’er santimlik genişlikte ruloları dilimleyin. 9. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yufkaları fırın kabınıza yerleştirin. 10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 11. Börekleriniz ılınınca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

    Balkabağı böreği içine ne konur?

    Balkabağı böreğinin içine rendelenmiş balkabağı ve şeker konur. Ayrıca, bazı tariflerde yumurta, süt, tarçın, ceviz gibi malzemeler de iç harç olarak kullanılabilir.

    En güzel börek hamuru nasıl yapılır?

    En güzel börek hamuru için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kilo un; 10 gram maya (1 paket kuru maya); 1 tatlı kaşığı tuz; Ilık su (aldığı kadar). Yapılışı: 1. Yarım bardak ılık suyun içine mayayı boşaltın ve üstünü kapatın. 2. Üzerine un ve tuzu ekleyin. 3. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun. 4. İsteğe bağlı olarak sıvı yağ katabilirsiniz. 5. Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Börek hamuru yaparken kullanılan unun taze ve elenmiş olması, sıvının yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun pürüzsüz olana kadar yoğrulması önerilir.