Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakız kabaklı börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet yufka 3;
- 5 adet orta boy sakız kabağı 3;
- 1 demet maydanoz 3;
- 1 su bardağı sıvı yağ 3;
- 3 adet yumurta (1 sarısı üste sürülecek) 3;
- yeterli miktarda tuz ve karabiber 3.
Yapılışı:
- Sakız kabaklarını yıkayıp üzerini hafif kazıyın 3.
- Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın 3.
- Maydanozları ince kıyım doğrayıp kabakla karıştırın 3.
- 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ekleyip iç harcınızı hazırlayın 3.
- Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın 3.
- İlk yufkayı düzgünce serip üzerini yağlayın 3.
- İkinci yufkayı parçalayarak serip yağlayın 3.
- Üçüncü yufkayı da parçalara ayırıp yağlayın ve iç harcı her tarafa yayın 3.
- Dördüncü yufkayı da parçalara ayırıp yağlayın 3.
- Son yufkayı düzgün bir şekilde böreğin üzerine serin 3.
- Yumurtayı biraz sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürün 3.
- 200 C'de sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 3.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: