Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 adet yufka 24;
- 2 adet orta boy kabak (rende) 24;
- yarım su bardağı süt 24;
- 150 gr. otlu peynir 24;
- 1 su bardağı lor peyniri 24.
Hazırlanışı:
- Rendelenmiş kabakların suyu sıkılır 24.
- Bir kaseye otlu peynir rendelenir, lor peyniri ufalanır ve ılıyan kabaklar ilave edilip karıştırılır 24.
- Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağı çırpılır 24.
- Pişirme kabı yağlanır, 1 bütün yufka üzerine serilir 24. Diğer yufkadan parçalar kopartılıp sütlü karışımda ıslatılarak 3 katlık bir taban oluşturulur 24. Kabaklı karışımın yarısı bu yufkaların üzerine yayılır 24.
- Islanmış yufka parçaları sütlü karışımla ıslatılarak kabakların üzerine yerleştirilir 24. Kalan kabaklar eklenir ve yufkalar aynı şekilde ıslatılarak son kat oluşturulur 24. Kenarlardan sarkan yufka da ıslatılarak börek kapatılır 24.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir 24.
Peynirli kabak böreği tarifinde farklı yufka türleri de kullanılabilir. Örneğin, 348 takipçiye sahip "Özlemin Hayal Dünyası" adlı kullanıcı, böreğin 1 adet yufka ile yapıldığını belirtmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: