Kabaklı lorlu börek yapımı için gerekli malzemeler: 1 adet hazır yufka; 4 adet orta boy kabak; 1 su bardağı lor peyniri; Birkaç dal maydanoz, dereotu, nane, taze soğan; 1 çorba kaşığı un; 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: 1. Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve süzgecin üzerinde bir iki saat suyunun süzülmesini bekleyin. 2. Kabakları genişçe bir kaba alıp üzerine unu ilave edin ve elinizle harmanlayın. 3. Üzerine lor peyniri ve ince kıydığınız yeşillikleri ekleyin. 4. Bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin. 5. İçine harcı koyup kenarları tekrar kapatın ve yufkanın üzerine zeytinyağı sürün. 6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: 3 adet yufka; 2 adet orta boy kabak; 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri); 1 adet soğan; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet yumurta (üzeri için); Tuz ve karabiber (isteğe göre); Yarım çay bardağı süt (isteğe göre). Hazırlanışı: 1. Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın. 2. Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 3. Rendelediğiniz kabakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. 4. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 5. Ocağı kapattıktan sonra, beyaz peyniri (veya lor peynirini) ekleyin ve karıştırın. 6. Yufkaları tezgaha serin. 7. Yufkanın üzerine kabaklı peynirli harcı eşit bir şekilde yayın. 8. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın. 9. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 10. Üzerine çırpılmış yumurta ve süt karışımını sürün