Tandoori sos yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Tzatziki Sosu Tarifi: - Malzemeler: 1 bardak süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı, gerektiği kadar tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber, 1/2 orta rendelenmiş salatalık, 5 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. - Hazırlanışı: Bir kaseye süzme yoğurdu ekleyin. Ardından rendelenmiş salatalığı, sarımsağı, kişniş yaprağını, tuzu, karabiberi ve kırmızı biber tozunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Son olarak limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın. 2. Tandoori Soslu Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 1 bütün tavuk, 12 soğan, 1 limon, taze zencefil, 400 g hindistancevizi sütü, marinasyon için: 150 g yoğurt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı acı toz biber, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın, 6 diş sarımsak, yarım parmak büyüklüğünde ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber. - Hazırlanışı: Marinasyon malzemelerini 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ile karıştırın. Tavuğu hazırladığınız sos ile iyice ovun ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 200 derecede ısıtın, ince kıyılmış soğanları, ikiye böldüğünüz limonu ve kalın dilimlenmiş taze zencefili derin fırın kabına alın, tavuğu malzemelerin ortasına yerleştirin ve yaklaşık 1 saat 15 dakika fırında kızartın.