Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandoori sos yapmak için gerekli malzemeler:
- ¼ su bardağı yoğurt 4;
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber 4;
- 1 çay kaşığı kimyon tozu 4;
- 1 yemek kaşığı kişniş tozu 4;
- 1 çay kaşığı garam masala 4;
- 1 yemek kaşığı zencefil-sarımsak pastası 4;
- 1 çay kaşığı chat masala 4;
- yarım çay kaşığı karabiber 4;
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen (kasoori methi) 4;
- 1 yemek kaşığı gram unu veya pirinç unu 4;
- 3 yemek kaşığı yağ 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 4.
Yapılışı:
Bu sos, paneer, sebze, tofu veya tavuk gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir 4.
Alternatif olarak, tandoori baharatı kullanarak da sos yapılabilir 1. Tandoori baharatı, kişniş, kimyon, acı kırmızı biber, tatlı kırmızı biber, zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, karabiber, defne yaprağı, şeker ve buğday lifi içerir 1. Tandoori masala kullanmak istemeyenler sadece kırmızı toz biber, karabiber ve tuz da kullanabilir 1.
Tandoori sosunun nasıl yapılacağına dair bir video da YouTube'da mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: