Buradasın
Evde künefe nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde künefe yapmak için gerekli malzemeler:
Hamur için:
- 300 gram tel kadayıf 13;
- 100 gram tereyağı (eritilmiş) 1;
- 200 gram tuzsuz künefe peyniri (alternatif olarak dil peyniri veya mozzarella kullanılabilir) 13.
Şerbet için:
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Şerbeti soğuk kullanmak için öncelikle şerbeti hazırlayın 1. Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın 1. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın 1.
- Tel kadayıfı ince ince parçalayın ve geniş bir kaba alın 1. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp iyice karıştırarak her yerine yedirin 1.
- Künefe yapımında kullanılacak yuvarlak bir tavayı veya tepsiyi hafifçe tereyağı ile yağlayın 1.
- Yağlanmış tavaya kadayıfın yarısını yerleştirin ve elinizle bastırarak sıkıştırın 1. Üzerine rendelenmiş veya küçük doğranmış künefe peynirini eşit şekilde serin 1. Kalan tel kadayıfı da peynirin üzerine sererek yine bastırarak sıkıştırın 1.
- Orta ateşte, çevirerek altın rengini alana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin 1. Künefenin altı kızardıktan sonra düz bir tabak yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da aynı şekilde pişirin 1.
- Pişen künefeyi ocaktan aldıktan hemen sonra önceden hazırladığınız soğuk şerbeti üzerine dökün 1. Şerbeti iyice çekmesi için 5 dakika bekletin 1.
- Künefeyi sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: