Buradasın
En güzel erik turşusu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel erik turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 g yeşil erik 2;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 1/2 çay kaşığı limon tuzu 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- 1 çay bardağı sirke (üzüm veya elma sirkesi) 2;
- Kavanozu dolduracak kadar sıcak su 2.
Hazırlanışı:
- Erikleri iyice yıkayıp süzün 24.
- Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın 24.
- Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun 2.
- Kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsağı kavanoza koyun, üzerine sirkeyi ilave edin 2.
- Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün 2.
- Hiç kullanılmamış kapakla kavanozu sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin 2.
- 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin 2.
- Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin 2.
- 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz 2. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: