Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel erik turşusu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 250 gram yeşil erik 1;
- yarım çay bardağı sirke (üzüm ya da elma) 1;
- bir yemek kaşığı kaya tuzu 1;
- bir tatlı kaşığı toz şeker 1;
- üç-dört adet limon tuzu 1;
- iki-üç diş sarımsak 1;
- iki su bardağı sıcak su (kavanoz dolana kadar) 1.
Yapılışı:
- Kavanozlar sıcak suda yıkanarak dezenfekte edilir 1.
- Erikler üç-dört defa bol suda yıkanır 1.
- Erikler kavanoza dolana kadar yerleştirilir ve soyulan sarımsaklar eklenir 1.
- Kaya tuzu, şeker ve limon tuzu eklenir 1.
- Kavanoz dolana kadar sıcak su doldurulur 1.
- Yeni kullanılmamış bir kapak ile iki geri bir ileri şeklinde kapak sıkıca kapatılır 1.
- 10 gün sonra turşu hazır olacaktır 1.
Erik turşusu, ızgara etlerin, bulgur pilavının veya kuru fasulye gibi geleneksel yemeklerin yanında sunulabilir 1.
Farklı tariflere şu sitelerden de ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: